כשאתם שומעים את המושג פורטל, איזו אסוציאציה זה מעלה בכם?
לרוב האנשים המושג פורטל ישמע כמו משהו ששייך לסרטי מדע בדיוני ופנטסיה, או לאסטרופיזיקה. האסוציאציה תהיה של משהו לא נגיש, מופשט, ערטילאי, ואפילו הזוי ולא אמיתי.
אך פורטלים-שערים לממדי מציאות נוספים, קיימים ממש כאן, מסביבנו, בתוך המציאות היומיומית ונגישים בחיי היומיום כחלק מתהליכי החיים שלנו על פני האדמה.
בטרם תמשיכו בקריאה, אבקש מכם שתניחו בצד את הרתיעה או הדעה הקדומה, במידה והן מתקיימות, תביעו הסכמה להרחיב את התודעה שלכם וביחד נצלול אל תוך פורטל …
אז איך עוברים בפורטלים ונחשפים למציאויות חדשות?
כל המציאות שלנו מלאה בפורטלים – שערים שמאפשרים לנוע בין ממדים.
כפי שכתבתי בראשית הדברים, מרבית האנשים חושבים שהתנועה דרך פורטלים היא בחלליות, או דרך שערים קסומים שמובילים למציאויות בדיוניות ופנטסטיות, אבל בפועל התנועה דרך פורטל נעשית באמצעות מעבר ממצב תודעה אחד לאחר, שמתרחש כשאתם מרחיבים את התפישה שלכם ונפתחים לעוד מנעדים של המציאות.
הדרכים להרחיב את התפישה ולפתוח את התודעה הן רבות, שונות ומגוונות.
לאורך ההיסטוריה האנושית, בני האדם שאפו להרחיב את התודעה שלהם ולחוות מציאות מורחבת מזו הקיימת. היתה זו שאיפה מטעמים של סקרנות, חיפוש רוחני, רצון לקבל השראה, או תשוקה לעורר את הנפש ולצאת למסעות מהנים ומעוררי חושים. השאיפה הזו הולידה טקסים דתיים, שימוש בסמים, תורות נסתר ומיסטיקה, מוסיקה ואמנות ועוד אמצעים שנועדו כולם להוביל ממצב תודעה אחד לאחר, לפתוח את החושים ולהרחיב אותם ולאפשר חוויה של מציאות שהינה מעבר לזו הידועה, הגלויה והמוכרת.
היכולת להרחיב את התודעה טמונה בכל אחד ואחת, ובבסיסה עומדת המוכנות לערער את התפישה הקיימת על מנת להיפתח לתפישה רחבה יותר, לערער מצב תודעה אחד לטובת מצב תודעה חדש.
ערעור התפישה יכול להיות יזום או אקראי, והוא מוביל לשינוי פרספקטיבה המלווה בדרך כלל גם בחוויה נפשית המהווה ארוע מכונן המשנה את האדם מבפנים.
מכירים את זה שפתאום יש לכם תובנה שמשנה את כל הדרך שבה אתם מתבוננים על עצמכם, על העולם, על החיים ?
זה רגע שבו עברתם בפורטל. כלומר, התודעה שלכם קפצה ממצב אחד למצב אחר.
ההבדל בין מעבר אקראי בפורטל לבין מעבר יזום
כאמור, המעבר בפורטל יכול להיות אקראי וחד ויכול להיות יזום ומתון.
בשני המקרים מתרחש מעבר ממצב אחד לאחר. המעבר הזה יכול להגיע בפתאומיות וללא הכנה, או להתבסס בהדרגה כחלק מתהליך יזום שיש בו חציית מסה קריטית ואז קפיצה ממצב תודעה אחד לאחר.
בקפיצה פתאומית, שאין את ההכנה אליה, יכול האדם למצוא עצמו עובר בפורטל בחוויה שאינו בשל להכיל ברמה הנפשית, המחשבתית והרגשית, ובכך החוויה יכולה להחוות כטראומתית, או לחלופין להתפוגג כזיכרון עמום שאין לו משמעות יישומית.
בקפיצה מתוכננת ויזומה, יוצר האדם בסיס נפשי שיש בו את המוכנות והבשלות לעבור ממצב תודעה אחד לאחר ובכך, ברגע הקפיצה והמעבר בפורטל, הוא לרוב יהיה מסוגל להכיל הן את החוויה ואת את רוחב היריעה החדש ואף לגזור מהן משמעויות יישומיות להמשך חייו.
מעבר יזום בפורטל, מתאפשר כאשר אתם לא מגבילים את עצמכם לתפישה אחת מוחלטת, אלא מכירים בכך שלמציאות פנים רבות וממדים רבים, ובכך בסקרנות ובגמישות, אתם פתוחים לקבל רעיונות חדשים וזוויות חדשות של התבוננות, שבהדרגה מותחים את התודעה שלכם אל תוך ממד חדש, או קומה חדשה שבה המציאות רחבה יותר ממה שהכרתם עד כה.
אל תחששו להתרחב אל מעבר למערכות האמונה שלכם, לידע הקיים, לנורמות או למוסכמות, מכיוון שטיבה של מציאות מורחבת, שהיא מצויה מעבר לתחומים המוכרים והידועים לכם, או לחברה בה אתם חיים.
הפורטלים מצויים במציאות הסובבת אותנו
כולנו חיים כאן בכדור הארץ אך המציאות רבת פנים ורבדים וטומנת בחובה ממדים נוספים המתקיימים מעבר לתבניות שהאנושות הוסללה לחיות על פיהן ולזהות אותן.
הפורטלים פזורים בתוך המציאות והם נראים כמו מעברים בין סוג מציאות אחד לאחר, שאינם פתוחים בפני כל אחד, אלא רק בפני מי שמתואם לכך.
נסו לדמיין את המציאות כמו עוגת שכבות. אתם יכולים כל פעם לנוע לעוד ועוד שכבות של העוגה ולגלות טעמים חדשים שנמצאים בשכבה שקודם לא טעמתם. אם אתם מתבוננים על העוגה בתפישה מצומצמת שחושבת שיש לעוגה רק שכבה אחת, לא תצליחו לנעוץ את הכפית שלכם בשכבות נוספות כי לא תחפשו אותן בכלל מאחר והן לא קיימות בתפישה שלכם…
כלומר, הסוד למעבר בפורטלים – הוא להיות מסוגל לזהות אותם בתוך המציאות ולהבחין בהם, כי המודעות מתואמת אליהם והנפש מכילה אותם.
התפישה והתודעה שלכם היא המפתח שפותח את הדלת למעבר בפורטלים. אבל הנפש שלכם נדרשת לגבות את זה.
מדוע נדרשת יכולת נפשית למעבר בפורטל?
כשאתם מסכימים לעבור בפורטל אתם מסכימים לערער מצב קיים לטובת מצב חדש. בכך, אתם לא יכולים לדעת מי תהיו בצד השני.
נדרש אומץ לעבור בפורטל, לתת לתפישה שלכם להיפתח ולהשתנות, לעבור שינוי בנפש שלכם, במחשבות שלכם, ברגשות שלכם, באופן בו אתם חווים את עצמכם ואת המציאות, ולצאת מהצד השני שונים מכפי שהייתם.
נדרשים אמון והתמסרות והסכמה להשתנות, מבלי להיאחז במוכר ובידוע, ומבלי לפחד לאבד משהו בדרך.
זוהי הסכמה לעבור בפורטל שישנה אתכם מבפנים, מתוך ידיעה שמה שנכון לכם ואמיתי ואותנטי – ימשיך אתכם אל המציאות החדשה, ומה שלא – יתפוגג ויעלם, וזה בסדר.
מעבר בפורטלים הוא עניין מעשי ופרקטי וקשור למציאות היומיומית
זה בטח נראה לכם רחוק או תלוש מהמציאות, אבל בפועל זה ממש קשור לחיים הפרקטיים.
נניח שאתם מעשנים ומתוך פתיחות וסקרנות נחשפים לתודעה שמשנה לכם לגמרי את התפישה של עישון.
התחלתם לעבור בפורטל, שאם תמשיכו לנוע בו תתחילו לעבור שינוי נפשי שעלול לגרום לכם להפסיק לעשן.
אם אתם נאחזים במי שאתם ובהרגלים שלכם – לא תצאו בצד השני של הפורטל למציאות שבה אתם לא מעשנים.
או אם אתם במערכת יחסים של אהבה חד צדדית, ואתם מוכנים לעבור בפורטל אל מציאות חדשה, אתם תצטרכו להסכים לשחרר תפישה שלא מגיע לכם לחוות אהבה הדדית, או לשחרר פחד לפתוח באמת את הלב ולממש אהבה, גם אם זה עלול להכאיב ולפגוע.
אבל ראשית – אתם בכלל תצטרכו לזהות את הפורטל, את חלון ההזדמנות שיעביר אתכם למציאות שבה תוכלו לחוות אהבה הדדית ולהאמין שמציאות כזו בכלל אפשרית עבורכם.
הפורטלים זמינים. הם פזורים בתוך המציאות אך נדרש להכיר בקיומם ואז להסכים לעבור בהם.
ליכולת לעבור בפורטלים כלל אחד מוביל ומאד ברור: התמסרות לצו הנשמה שלכם, הקשבה לקול הפנימי שמראה לכם את הפורטל ודוחף אתכם לעבור בו.
אני קוראת לכלל הזה: "באשר תלכי אלך"
זו ברית של אהבה ביניכם לבין הנשמה ביניכם לבין ההכוונה הפנימית שלכם.
כאשר אתם עוברים בפורטל, נסו לשחרר את השכל וההיגיון הצמודים לתבניות מוכרות וצרו התחייבות ללכת בעקבות הלב, בעקבות המצפן הפנימי, בעקבות צו הנשמה, להקשיב לחזון ולחלומות שלכם ולהתמסר להם ובכך ליצור את המצע הנפשי שיאפשר לכם לעבור בפורטל.
בהתחייבות הזו קיימת ההסכמה להיות בתנועה, להשתנות, לא להיאחז, לא לפחד לאבד, אלא לדעת שמה שהוא אמיתי ימשיך איתכם הלאה, גם לאחר המעבר בפורטל, ומה שלא אמיתי פשוט יתפוגג ויעלם מתוך חייכם.
איך מתמודדים עם הפחד לאבד זהות…?
כאשר מגיע הרגע שבו אתם עוברים בפורטל ומתחילים לחוש שהתודעה שלכם נפתחת, התפישה שלכם משתנה והזהות שלכם לרגע מתפוגגת, עצמי חדש מתחיל לעבור לקדמת הבמה, יכול לעלות בכם הפחד לא לדעת מי אתם, או פחד לאבד את הזהות העצמית שלכם ואת מי שאתם – אם עולה בכם הפחד הזה, שאלו את עצמכם שאלה פשוטה:
ומה יקרה אם אאבד את מי שאני וכבר לא אדע מי אני או לא אהיה אני?
השאלה הזו תגרום לכם להתבונן בצלילות על הפחד להפסיד או לאבד משהו, היא גם תאפשר לכם לגלות את הפחד מן הלא ידוע – משמע השאלה הזו תיתן לפחד שאתם חשים הגדרה.
כאשר תעשו זאת תגלו שהפחד כבר לא מופשט, , גדול ומאיים, אלא הוא פחד שכבר יש לו פנים ושם, משמע הוא לא ערטילאי ולא ברור, אלא נהיר ובהיר ולכן כבר ניתן לתת לו מענה פשוט, צלול, תבוני, רגשי וחוסה, באמצעות התודעה והמודעות שלכם.
כאשר משהו מפחיד אתכם – הגדירו אותו ברמה התבונית ובכך תכנסו אותו אל תוך מסגרת ותחום כך שניתן לכם להתמודד איתו ולטפל בו באופן מדוייק ונקודתי מבלי להתפזר וללכת לאיבוד בתוך הפחד.
הנחות יסוד למעבר דרך פורטלים:
1. הכל עניין של תפישה! המציאות אינה מוחלטת, אלא גמישה, דינאמית ורבת שכבות
2. אינכם יודעים את שאינכם יודעים, ולכן אין דבר שהוא לא הגיוני, אלא ישנם דברים שאינכם יודעים לסווג או לקטלג במיינד, כי הם לא בתחום המוסכמות שאתם מכירים
3. פתיחות, סקרנות וגמישות מחשבתית, פותחות שערים בתודעה ומובילות אל ממדים חדשים שבהם המציאות שונה מן המוכר והידוע
4. פיתוח התודעה והמודעות העצמית יוצרים בסיס נפשי יציב המאפשר לעבור בפורטל באיזון
5. ישנו רגע שבו יכול להתקיים מעבר בפורטל, ומתרחשת קפיצת דרך. ברגע הזה הסכימו לתת למציאות המוכרת להתפוגג, ולרגע אפשרו לעצמכם לא לדעת מי אתם או מה עומד לקרות
6. אמון והתמסרות הם המפתח לגילוי ממדים חדשים בתוככם ומחוצה לכם – התחייבו בפני הנשמה שלכם להתמסר להכוונה הנובעת ממנה והכריזו ״באשר תלכי אלך״! הדבר יאפשר לכם ליצור קפיצת אמונה ממצב מוכר וידוע אל מצב חדש, יעניק לכם תחושת ביטחון ועיטוף ויעצים את האומץ שלכם לעבור בפורטל ולגלות מציאות חדשה ועצמי חדש